logobanner2

Super brok 36 liter

Super brok 36 liter
30.27
InStock
 
Aantal

Super Brok is een dagelijkse aanvulling van de belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen, voor alle paarden – ongeacht soort – en ook geschikt voor paarden die matig tot zwaar moeten presteren. Daarnaast ondersteunt Super Brok het immuun systeem en vult eventuele tekorten aan belangrijke voedingsstoffen snel aan. Super Brok wordt gegeven naast het ruwvoer. Vrij van toevoegingsmiddelen en Genetisch Gemodificeerde Organismen.

Toepassing
Paarden die matig tot zwaar moeten presteren in de sport of fokkerij, paarden die ‘iets onder de leden hebben’, paarden die een snelle of juist trage stofwisseling hebben. Ook bij beperkte weidegang kan Super Brok gegeven worden om zeker te zijn dat het paard alle noodzakelijke stoffen binnen krijgt.

Bewaaradvies
Koel, donker en droog bewaren.

Combinatie met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar in combinatie met alle producten uit de Hayster-lijn gebruikt worden. Het mengen met andere producten van andere fabrikanten of kruiden kunnen wij niet aanbevelen daar de uitwerking van dat specifiek mengsel ons onbekend is.

Eigenschappen
Bevat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen voor paardachtigen.
- Geschikt voor elk type paard
- Geschikt voor paarden met een bepaalde allergie
- Goed voor paarden die herstellende zijn van een ziekte of (zware) ingreep
- Geschikt voor paarden die extra ondersteuning kunnen gebruiken omdat ze bv al een ziekte of kwaal hebben (wel eerst overleggen met een dierenarts)
- zorgt voor een stabiele spijsvertering
- zorgt voor harde hoeven
- zorgt voor een normaal eetgedrag (rustig, ontspannen, afgewisseld met een hap ruwvoer)
- zorgt voor goede moedermelk
- zorgt voor een verhoogde weerstand
- heeft een zeer goede voederconversie (veel benutbare stoffen, weinig mest)
- is economisch in gebruik (hoeveelheid, gezondheid, mestafvoer, etc.)
- bevat geen reststoffen afkomstig van afvalstromen vanuit andere industrieën
- bevat grondstoffen afkomstig van biologische teelt
- bevat enkel grondstoffen die het paard in de vrije natuur ook zou eten, dus vrij van soja-, rijst-, kokosproducten en vlinderbloemigen zoals luzerne en esparcette.

Let op
Laat paarden geleidelijk wennen aan deze structuurrijke brokken: Gestandaardiseerde voeders bevatten vaak ingrediënten waarmee men het eetpatroon van paarden drastisch heeft veranderd. Granen, soja, rijst, kokos, luzerne en vele andere stoffen worden in grote hoeveelheden in voer gestopt zonder dat dit bij het oorspronkelijk dieet van paarden hoort. Paarden eten zich vaak ‘klem’ in gestandaardiseerde voeders, juist vanwege de toevoegingsmiddelen, verstoring van de hormoonhuishouding of omdat er zeer weinig nuttige voedingsstoffen inzitten, waardoor het paard er veel van moet eten om zich te voorzien in de behoefte.
Paarden die lange tijd gestandaardiseerde voeders hebben genuttigd kunnen een slecht kauw-patroon hebben. Dit vergroot de kans op een slokdarmverstopping wanneer het paard structuurrijk voer krijgt. Onze producten bevatten erg veel structuur; sommige paarden moeten hier erg aan wennen.
Het kan raadzaam zijn een steen in de voerbak te leggen of de brokken te mengen met ons product Basic Nature om schrokken/snel eten te voorkomen. Zorg er in elk geval voor dat het paard goed kauwt (regelmatige gebitscontrole) of maak het product lichtelijk nat.
Ook kan het voorkomen dat het paard opeens het voer laat staan. Dit is geen reden tot paniek: elk gestandaardiseerd voer bevat smaakmakers, meestal met een zoete smaak. Net zoals mensen kunnen dieren ‘verslaafd’ raken aan suiker. Het zal dus de voorkeur hebben voor gezoet voer (te herkennen aan voernijd). Onze producten bevatten geen toegevoegde suiker; het suikergehalte is gebaseerd op de van nature aanwezige suikers. Wanneer het ruwvoer zoeter is dan onze brok, zal het paard de voorkeur hebben voor het ruwvoer en de brok (tijdelijk) laten staan. Laat uw paard geleidelijk wennen aan onze producten, dan zal het deze uiteindelijk met veel smaak eten, zonder dat het ‘aanvalt’ op het voer; zoals het hoort te zijn.

Voor dit product geldt geen herroepingsrecht. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Opmerking
Conform EU regelgeving is het niet meer toegestaan om in de productbeschrijvingen een gezondheidsprobleem of specifieke aandoening te noemen. Hierdoor is de vermelde informatie bij onze producten erg globaal en weinig onderscheidend, waardoor het soms moeilijk is om een goede keuze te maken. Dit is erg vervelend, zeker omdat we dergelijke kennis, ervaring en informatie wel in huis hebben. Gelukkig kunnen en mogen wij nog wel persoonlijke adviezen geven; neem daarvoor contact op met uw dichtstbijzijnde distributeur.

Adviesdosering: Factoren als geslacht, leeftijd, gebruiksdoel, erfelijke eigenschappen maar ook bijvoorbeeld huisvesting, temperatuur, etc. hebben invloed op de te bepalen hoeveelheid brok. Als richtlijn kan men 120 gram per 100 Kg lichaamsgewicht aanhouden. Indien gewenst geeft men meer of minder.

Ingrediënten: Verschillende soorten grassen, kruiden, mossen, struiken/bomen
Een algemene ingrediëntenlijst en/of analyse ligt ter inzage bij onze distributeurs; deze kunnen niet worden toegestuurd.

Analytische bestanddelen: Per 1000 gram:
RC 29%
Suiker & zetmeel 10 %
RE 12 %
Ca/P-verhouding 2,6
RV 9 %
R as 10%

Dit product bevat geen toevoegingsmiddelen. De van nature aanwezige vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn volop aanwezig in het product maar mogen conform EU regelgeving niet openbaar vermeld worden; een uitgebreide lijst ligt ter inzage bij de distributeurs en kan niet worden toegestuurd.


Terug naar overzicht
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN