logobanner2

Meststoffen

Sorteer op:
 
Frugifer Super
Frugifer Super
InStock
21.00
Steenmeel / lavameel
Steenmeel / lavameel
InStock
23.86
Wormenmest
Wormenmest
OutOfStock
302.95
 

De laatste jaren komt vaker naar voren dat de bodem en de activiteit in de bodem bepalend is voor de opbrengst en gezondheid van het gewas. Hierbij spelen een groot aantal zaken een belangrijke rol.

Daarom heeft Voergezond organische meststoffen ontwikkeld welke volledig passen in het plaatje van een ‘gezond voerbeleid’, omdat weidebeheer daar natuurlijk ook bij hoort.

Deze meststoffen zijn ecologisch en hygiënisch verantwoorde organische meststoffen. Door het organisch materiaal komen mineralen geleidelijk beschikbaar voor opname door de wortels van planten. Een juiste bemesting met deze organische meststoffen voorkomt gedurende het groeiseizoen gebrekverschijnselen in het gewas. Door dit positieve effect wordt ‘stress’ in de plant voorkomen waardoor de kans op disbalans in het gewas wordt voorkomen. Disbalans kan bijvoorbeeld zorgen voor hoge fructosaan gehalten of ontwikkeling van fusaria, welke op hun beurt kunnen zorgen voor zieke dieren.

Naast deze voordelen leidt het gebruik van organische meststoffen tot een verhoging van de microbiologische activiteit in de grond. De organische stoffen in de meststoffen worden door het bodemleven afgebroken tot humuszuren en aminozuren. Dit proces vereist zuurstof en trekt dus lucht aan waardoor de grond luchtiger en sponziger wordt. Lucht in de grond is voor een plant net zo belangrijk als water en mineralen. Bovendien voorkomt een sponzige grond verstikking van de wortels.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN