logobanner2

Informatief

Wordt er in de natuur met 2 maten gemeten?
10 februari 2020

Groots staat in de kranten: Wij gaan tien duizenden bomen planten om meer CO2 vast te leggen en zo het klimaat te redden. Minister Schouten presenteerde afgelopen dinsdag 4 februari haar visie op de toekomst van het Nederlandse bos genaamd 'Rijk en provincies: 10% meer bos in Nederland'.

Een groeiend bos met bomen, neemt CO2 op en levert zuurstof (de koolzuur assimilatie). Een volwassen bos is helaas nagenoeg in evenwicht. De zuurstof die de bomen in het groeiseizoen leveren, nemen zij in de winter weer op door de verrotting van het blad en dode bomen. Alle klimaat activisten, milieuorganisaties en de media bestempelen dit als de oplossing voor het 'klimaatprobleem'. Landbouw moet weg en plaats maken voor natuur. Wat een onbegrijpelijke wereld.

Misleiding
17 oktober 2019
Misleiding... Media maakt zich er regelmatig schuldig aan door zaken niet grondig uit te zoeken. Het kan ook voortkomen uit gemakzucht; zaken 'lekker kort' houden en daardoor belangrijke details weglaten waardoor het verhaal een andere wending krijgt, met alle gevolgen van dien. En dat laatste treffen we momenteel aan bij de discussie over 'stikstof in de landbouw'. Gelukkig zijn er mensen die e.a. ook helder weten te verwoorden, zoals onderstaande brief van Ir. Frans Scholten:

Beste boeren, beste andere geïnteresseerden in NL,

Ik spreek u aan als gepensioneerd scheikundige. Stop met praten over “stikstof”. We zijn het NOS journaal niet! Met elke ademtocht haalt u 78% stikstof in uw longen en ademt u die ook weer uit,
zonder gezondheidsschade, uw h
Wat we niet weten
08 oktober 2019

Zoals velen onder ons weten werkt Voergezond intensief samen met (melk)veehouders. Omdat verschillende landbouwsectoren—dus ook de paardenhouderij— met elkaar in verbinding staan, willen we het volgende verhaal van een melkveehouder u niet ontnemen;

Nederlandse melkveehouders hebben goud in handen. Maar velen beseffen het niet en er wordt ook n

Toegevoegde antioxidanten in diervoeder
08 oktober 2019

Antioxidanten zijn chemische toevoegingen die dienen als conserveringsmiddel. Er zijn ook conserveringsmiddelen van natuurlijke aard zoals bijvoorbeeld citroenzuur en linolzuur. Voergezond voegt geen conserveringsmiddelen toe aan haar producten; het drogen is de (natuurlijke)conserveringstechniek waar Voergezond gebruik van maakt, daardoor hebben we geen toevoegingsmiddelen nodig.
Omdat we met regelmaat vragen krijgen over antioxidanten (conserveringsmiddelen) willen we de meest gebruikte in paardenvoeding even toelichten:

De volgende drie chemische stoffen zijn door de EU goedgekeurde conserveringsmiddelen die nu nog i

 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN